Kevät-pentue on syntynyt 15.3.2016


Vastasyntyneet, muutaman tunnin ikäiset.
Ihana odotus päättyi 15.-16.3. välisenä yönä nipin napin ennen puoltayötä. Ensimmäinen pentu (pikkupoika) syntyi kympin uutisiksi n. klo 22 ja viimeinen syntyi 16. päivän puolella n. klo 00:20. Kolme isoa tyttöä ja pikkuinen tomera poika syntyivät. Synnytys meni loppujenlopuksi hyvin ja kaikki pennut oppivat tissille vielä ennen aamua. Tosin poika meinasi alussa jäädä isompien siskojensa jalkoihin (oli melkein puolet pienempi kuin isoin tyttö), mutta sitkeänä kaverina sekin on alkanut kerätä painoa mukavasti. Hieman olen sen kasvua avittanut korvikkeella.

Pennut ovat kaikki eri värisiä. Kaikki kuitenkin luultavasti ovat soopeleita. Poika vaikuttaa mustalta, mutta nyt turkki on alkanut niskasta selvästi punertaa, joten soopeli siitä varmastikin tulee. Samoin kirjavan tytön laikut ovat muuttuneet selvästi ruskeiksi vaikka alussa näyttivät aivan mustilta. Kaikkien turkki tuntuu hieman punertavan. Ehkä Kevätesikon turkki on kaikkein harmain. Kenestäkään ei kuitenkaan taida tulla äitinsä väristä. Jännittävää nähdä minkävärisiä niistä lopulta tuleekaan! On näitä niin ihana seurata.

Kevätheila (poika), Kevätneito, Kevätaurinko ja Kevätesikko.

Hipsu voi hyvin ja on jälleen kerran osoittautunut erinomaiseksi emoksi. Pentu kun inahtaa, niin Hipsu on heti tykönä katsomassa mikä on hätänä. Lenkille malttaa nyt jo lähteä, mutta ei suostu olemaan poissa pentujen luota kuin korkeintaan 10 minuuttia. Muutenkin se on toipunut hyvin synnyksestä. Syö ja juo hyvin. Lenkillä menee reippaasti. Reippaasti on myös kertonut Lottelle ja Hanille kenen pennut ovat ja ettei niiden lähelle ole muilla asiaa. Hipsu onkin saanut olla rauhassa pentujensa kanssa mamman viekussa makuuhuoneessa. Lotte-parka on joutunut toistaiseksi siirtymään Helmin unikaveriksi. Sekin toki tuntuu olevan ihan okei sille. Kunhan pääsee jonkun kylkeen nukkumaan.


Oheisella videolla pennut ovat noin vuorokauden ikäisiä. Kovasti innokkaita ovat syömään. Tyytyväisiä tuntuvat olevan, ei kuulu itkua pentulaatikosta oikeataan ollenkaan. Viime yönäkin heräsin vain 2 kertaa katsomaan. Kummallakin kerralla oli joku eksynyt ja etsi tietään takaisin tisulle. Hieman kun siirsi lähemmäksi niin kohta alkoi tuhina ja lussutus. :D

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentunäyttely kaikille roduille Tampereella 11.9.2016

Cibe Ciibert Cibelius, laulava komistus

Tuhinaa, vikinää ja ryömintää: pennut viikon ikäisiä